5 motive (diferite)să sărbătorești Paștele


Ești la rude și a început olimpiada de mâncat. Ai început lejer cu ciocnitul ouălor și ai continuat timid cu o felie de cozonac care este plin ochi cu prea multă umplutură. Îți mulțumești mental că nu ai avut un mic dejun prea sățios iar gazda îți confirmă că te așteaptă multe bunătăți pe parcursul zilei. În ce te-ai băgat?

La masa din sufragerie sunt adunate rudele de toate gradele, unele cu prea multe grade la bord (deja) iar agitația și glumele se intensifică. Deci de ce sărbătorești Paștele? Mai ia o bucată de cozonac și scurge-te în canapeaua comodă din sufragerie și citește Blogul căutat. 🙂

  1. Mănânci cât pentru toate lunile în care te-ai abținut de la mâncare

Recunosc, îmi place mâncarea, dar când este vorba de cozonac de Paște și Crăciun, nu mai există altceva mai bun. Dar în prima zi de Paște ajungi să mănânci felul principal, felul doi și desertul pe repeat ca un vinil defect. Anii ’90 își cer drepturile pe comparația asta.

2. Faci curățenia de Paște că ”dacă avem musafiri”

Haide, recunoaște, au apus vremurile când venea soacra în vizită să dea cu degetul pe mobilă și să te judece la câte scame ai pe covorul proaspăt aspirat. Acum ai prea mult spațiu în casă și praful se pune din momentul în care ai terminat curățenia. Acum nimănui nu îi pasă că tu ai încă mileuri pe televizor sau că ai cărți la baza toaletei.

3. Te întâlnești cu toate rudele de toate gradele

Știi vorba aia că ciupercile see înmulțesc după ploaie? Așa și cu rudele. Ajungi să vorbești cu un verișor de gradul 1, apoi o nepoată pe care nu ai mai întâlnit-o vreodată deși ea este adolescentă. Când a trecut timpul și unde au stat ascunșii oamenii ăștia?

4. Îți aduci aminte de ce ai devenit vegetarian

Dacă stai bine să enumeri toate felurile de mâncare de Paște, o să îți dai seama cât de multă carne este inclusă în.. orice. Stomacul tău ajunge să facă overtime și ai prefera o salată lejeră care să nu îți dea o criză de fiere.

5. Paștele este o scuză pentru pofticioșii de ciocolată

Eu fac parte din categoria asta. Am fost și sunt iubitoare de ciocolată, să zicem că m-am mai temperat în ultimii ani căci na, mai îmbătrânesc, ies coșuri, se depune la coapse etc. Întotdeauna am văzut Paștele ca sărbătoarea ideală în care poți primi ciocolata ca și cadou universal. Un iepuraș de ciocolată, anyone?

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.