Ce să(nu)faci când te apuci de sport


*cought cought*

Înaninte să mă apuc de exerciții regulat, am studiat foarte mult social media, Google și YouTube. Problema este că material este din belșug și nu este adaptat nevoilor tale, precum discursul unui politician. Cu limbaj de lemn și promisiuni deșarte.

Dar nu este totul doom and gloom.

Încă.

Ca să îți dai seama ce merge pentru tine, încerci ca la Lotto din 49 până găsești lozul câștigător. Dar vestea bună este că ai mai multe șanse să îți găsești un ritm in exercising.

Așa că dacă ești pierdut în sugestii, uite 5 sfaturi ca să eviți greșelile pe care le faci când te apuci de exerciții regulate:

  1. Nutriționistul îți este cel mai bun aliat

…sau cavalerul în armură ce vine să te salveze de la deciiziile proaste când te arunci în piscina cu diete. Este tentant să arunci cu zarul și să te rogi că v-a merge. Rețeta perfectă pentru un dezastru iminent.

2. Mâncarea nu îți este dușman

… de fapt îți este cel mai bun aliat, delicios și sănătos. Când eram în liceu și chiar și în facultate, colegele mele tratau mâncarea precum o otravă, mai rău decât mărul otrăvit al Vrăjitoarei cea Rea. Dacă găsești un echilibru între mese și aportul de nutrienți, poți savura mâncare gustoasă și sănătoasă.

3. Exercițiile sunt un must-have

Lately, s-a creat un trend că este fancy să te duci la sală. De fapt nu este o necesitate dacă te descurci pe cont propriu sau poți face o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Totuși ne-am săturat de atâtea selfi-uri la sală.

4. CONSISTENȚA este cartea secretă

Ori că faci o plimbare zilnică de 30 de minute ori că faci un set de exerciții intense de 20 de minute, important este să fii consistent. Cu timpul o să simți nevoia să faci mai mult ca să îți depășești limita. Just do it!

5. Nu face comparații

Fiecare are un ritm în care se dezvoltă, așa este și în cazul exercițiilor. Sunt zile în care îți dorești să stai plăcintă pe canapea și zile în care ești cu motivația la puterea a doua. Important este să te simți bine în pielea ta și să creezi din exerciții o extensie a vieții de zi cu zi. Perfecțiunea este overrated, ne plac muritorii de rând. 🙂

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.