Cine este de (ne)înlocuit?


Primul meu impuls weekend-ul ăsta a fost să mai lucrez niște ore în plus pentru că adulting is hard and boring, dar scrolând pe Instagram am dat de articolul Gretei, pe care îl găsești aici. Nu îți fac un rezumat căci ce farmec ar mai avea cititul? Știi tu, când petreci mai mult de 30 de secunde pe o pagină care îți captează interesul.

Articolul Gretei abordează maturitatea și schimbările pe care le facem în noua aventură numită ‘maturitate’.Și are dreptate.Făcând o retrospectivă de când am terminat liceul, multe s-au schimbat. Persoanele cunoscute au plecat, alții doar au staționat și o minoritate a rămas în viața mea.

Ori că vorbim de colega de bancă de la care copiam la franceză pentru că eram tufă de Veneția ori că vorbim de colegii din Erasmus cu care am legat prietenii strânse pe parcursul proiectului, toți sunt oameni care au lăsat o amprentă asupra blocului de amintiri.

Este greu să ții legătura cu un om care stă în oraș cu tine sau la câteva orașe distanță de tine, d-apăi o mână de oameni care locuiesc în altă țară. Dacă nu ești în proximitatea unui anturaj să faci parte din fiecare Revelion, nuntă, botez sau cerere în căsătorie, incepi să te detașezi de vechile prietenii. Pierzi din valorile și interesele grupului și cu timpul nu îți mai găsești locul.

Și nu este greșit, chiar este normal căci se face selecția naturală.

Îmi aduc aminte când am absolvit liceul, a fost o despărțire de comfort și o aruncare cu praștia spre necunoscutul căscat precum Groapa Marianelor. Patru ani în care am urât, plâns, am avut emoții pentru examene și unde m-am format ca și tânăr adult. Dar cel mai important unde am legat prieteniile cele mai sincere, unde creativitatea a fost la cel mai înalt nivel, unde ideile izvorau precum apele magice din basmele lui Ispirescu.

Am promis că ne vom scrie, vom ține legătura dar..

…viața își urmează cursul, iar oamenii se schimbă.

Facultatea, căutarea unui loc de muncă sau mutatul în altă țară micșorează șansa de a ține legătura cu persoanele vechi. Chiar și prieteniile ‘de când eram mici’ eșuează de multe ori din cauza lipsei de comunicare și a timpului.

Eu am fost foarte abruptă ca și comunicare, și poate că trebuia să învăț să îmi țin emoțiile în frâu dar.. m-aș simți ca un impostor făcând asta. Întotdeauna am fost passionate în ceea ce privește punctul de vedere, chiar și când nu aveam dreptate.

În ziua de azi, puține relații de prietenie se mai bazează pe sinceritate și reciprocitate. Multe sunt lapte și miere la suprafață și apoi la o analiză mai amănunțită vezi competiție, gelozie și bad karma. Așa se termină relațiile, mai toxice decât melodia lui Britney Spears.

Știu, despărțirile sunt dureroase. Ori că vorbim despre un long time crush ori că vorbim despre prietenul cel mai bun, doare în egală măsură. Dar noi oamenii avem o calitate extraordinară, aceea de a ne SCHIMBA, chiar dacă balsamul pentru inimă și suportul moral a secat.

Ia zi @Greta, cine este de (ne)înlocuit?:D

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.