Am avut un blocaj creativ și sunt ok


După aproape 3 luni de pauză, iată-mă pe plaiurile scrisului cu forțe proaspete și cu mai mult timp. Dacă v-am ținut în suspans precum Games of Thrones până în sezonul 8, înseamnă că am făcut ceva bine de când scriu. Dar mai bine las dulcegăriile, și intrăm în pâine.

Cam în fiecare an, în diferite luni am un blocaj creativ și nu scriu o perioadă de timp. Blocajul ăsta poate să țină de la o zi la un an. Mă gândeam că dacă aveam un full time job din blogging. muream de foame și dădeam greș lamentabil la asta. Cred că nici motanul Hashirama nu mai stătea cu mine, făcea casting pentru sclavi.. stăpâni noi.

Vizualizările au fost nice and steady, mă plec în fața interesului acordat. Acum vreo câteva săptămâni am actualizat fațada blogului ca să fie mai profi, și să se plieze trendului minimalist care ia amploare mai mult ca un aluat de pâine la crescut.

Ce am făcut în ultimele 3 luni? Am fost adult cu acte în regulă și student part time încrâncenat de examene. De la clienți ciufuți cu dispoziții schimbătoare precum vremea din Bali până la citare Harvard cu multe surse din cărțile ascunse în biblioteca digitală. Atacul cibernetic de la facultate m-a ajutat să mă simt ca într-un film de la Hollywood, dar știi vorba românului,’ se putea și mai rau’?

De asemenea decizia de a aplica la facultate în UK full time a fost una din cele mai bune decizii luate până acum. Pe lângă că este greu și demanding, am observat că locurile de muncă s-au diminuat și nu poți face nimic fără o diplomă la mână. Doar nu te așteptai să îți povestesc cât de ușor este, nu?

Nu îmi place să scriu articole de umplutură și nici nu o să scriu doar ca să am trafic pe blog, că ‘de ce investești în el’? Am lămurit deja că nu sunt cel mai eficient blogger sau cum mai zic eu digital creator wanna be, dar blogul există pentru că îmi face plăcere ceea ce fac, rar ce-i drept. La mine scrisul este precum ski-ul, rar și se concluzionează cu un accident pe munte.

Îndemn pe oricine creează conținut să își ia un sabatical din când în când. Ajută mental și organizatoric, dacă îți poți permite și income-ul tău nu v-a fi afectat major.

Nu vreau să scriu articole despre pandemie și să elaborez despre cum mă simt și ce părere am despre ce se întâmplă. Am scris un articol la începutul pandemie, dar precum religia și orientarea sexuală, este deja un subiect delicat și tabu. Nu mai este nevoie de instigare la argumente și până la urmă fiecare are voie să își contureze o opinie. Dacă vrei să te vaccinezi sau nu, este pur și simplu decizia ta.

Am primit sugestii pentru adaptarea articolelor într-un format digital pentru persoane care au probleme cu vederea ca să ușurez citirea postărilor. Mi se pare o ideea ingenioasă și o să mă documentez cum ajustez ideea la blog.

De asemenea mi s-a atras atenția că amestec engleza și româna în articole dar din păcate nu este ceva ce îmi doresc să schimb când eu sunt născută în România și Anglia m-a ‘adoptat’. Plus că pe mine mă scârțâie mai tare la ureche când cineva scrie într-o română stricată decât un melanj între două limbi. Haters gonna hate, așa că poftim niște limonadă.:)

Până data viitoare, spune-mi când ai avut ultimul sabatical și de ce? 🙂

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.