Tu îți asculți corpul?


Ești o mașinărie ideală creată din frânturi de istorie, care nu este explicată la ora de istorie. Trăsături, striații, vene, țesuturi etc care trăiesc în armonie cu inima și creierul tău. Ce efect are trecerea unui minut, unei săptămâni sau al unui an? Cum te simți când simți valul dar nu îl apuci de coadă?

Deci cum știi să te speli pe dinți fără să te gândești la asta? Cum știi să îți ajustezi ritmul pașilor cu bătăile inimii fără te gândești la asta? Sau cum știi să mănânci fără a fi un Neanderthal? Acum ți-am dat de gândit,așa-i?

Corpul este carapacea pe care de multe ori nu o apreciezi. Ba ești prea slab, ba ești prea gras, nimic nu este de ajuns. Dar corpul luptă întotdeauna pentru tine , chiar și pentru o banală răceală.

Reflexul muscular constituie o parte importantă din viața ta, ba chiar omniprezentă.

“Respect your body. Eat well. Dance forever.”
― Eliza Gaynor Minden

De curând am început un serial numit ‘Tiny Pretty Things‘ ce conturează viața dansatorilor de balet, un serial despre sacrificii, dragoste, complicații și cel mai important.. despre LIMITELE corpului.

Copiii care sunt acceptați în balet, încep de la o vârstă fragedă, de regulă până în 6 ani (conform Google) iar apoi își petrec mai toată viața adolesentină antrenându-se. Dansatorii au o carieră destul de scurtă, între 25-30 de ani. Dar cariera se poate scurta dacă dansatorul se accidentează sau își dorește să își îmtemeieze o familie.

Corpul unui dansator de balet este foarte flexibil dar de asemenea este predispus la multe accidentări. Ia aminte că noi muritorii de rând, suntem expuși la 0,0001% din ponderea accidentărilor.

Și totuși, corpul rezistă..

Învață să iubești, să urăști să regreți, să guști din beatitudinea vieții și să mănânci delicatese. Învață să te bucuri de fiecare moment în corpul tău, de fiecare sentiment și trăire.

Ia un pahar de șampanie și savurează gustul amărui și simte deliciul bulelor care se sparg, ascultă sunetul ploii și apreciază liniștea iernii.

Ideea acestui articol este ca pe 2021 să înveți să îți iubești corpul, să îl venerezi precum Venus și să îi aduci ofrande de acceptare.

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.