De ce să urmărești Anne with an E?


Carantina ne-a afectat pe toți în moduri diferite. Unii s-au afundat în mâncare, alții au devenit addicted to sport și alții au navigat în lumea Netflix-ului.

Pe lângă multe alte seriale interesante, este Anne with an E, adaptarea la Anne of Green Gables de Lucy Maud Montgomery

Am citit cartea când eram în liceu și nu am perceput cartea așa profund cum am perceput serialul. Adaptarea este plină de suflet, emoții și caractere puternice. Am.. bocit pe tot parcursul serialului.

sursă: Youtube

Nu vreau să fac spoliere căci atunci ce rost mai are să vizionezi serialul?

“I’m a feminist. I’ve been a female for a long time now. It’d be stupid not to be on my own side.” Maya Angelou, writer

Serialul portretizează noțiunea de familie și statutul în societate. Realitatea din serial nu este diferită de realitatea de acum.

Un copil nedorit pasat de la o familie la cealaltă își dorește să își întâlnească familia care să o iubească . Un copil cu imaginație bogată țese basme în jurul poveștii ei tragice ca să poată înota într-un tumult de sentimente și trăiri raw.

Serialul face o paralelă la societatea din 1900, o societate conservatoare în care casa patriarhală conduce. Fetele erau crescute și educate în spiritul femeii domesticite și caste, pentru a putea deveni niște soții docile și mame fertile.

De asemenea se pune accentul și pe drepturile oamenilor într-o vreme în care societatea era condusă predominant de albi. Deși comunitatea negrilor a fost eliberată de pe plantații în 1860, tot erau priviți ca paria și cea mai joasă speță.

Lumea din 1900 din Canada este zdruncinată de noua generație care vrea să urmeze altă cale, alternative care zbuciumă cursul natural. Serialul îți arată că poți fi mai mult decât îți spune lumea cum să acționezi, să te imbraci și cu cine să te căsătorești.

Vrei să îți tai părul? Fă-o! Vrei să te îmbraci băiețește? Fă-o! Vrei să studiezi ceva nesemnificativ? Fă-o! Vrei să fugi în lume cu persoana nepotrivită? Fă-o ca să nu ai regrete mai târziu!

Libertatea este neapreciată ținând cont de faptul că în istorie s-a luptat pentru dreptul ăsta. Deși acum totul ni se cuvine, dacă trăiam în vremurile cenzurate, nu ne mai bucuram de prilejul de a călători neînsoțite, de a purta pantaloni sau să îți declari sexualitatea.

Carantina sper că ți-a dat de gândit.

2 comentarii

    1. Am devorat biblioteca. Trebuie să imi fac comanda de un nou rând de cărți. Intră pe pagina mea de Facebook și ai un cod de reducere pe Libris dacă te interesează. 🙂 Spor la citit!

      Apreciază

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.