3 motive ca să (nu) ai un blog


Nu este un secret ca să menții un blog este extrem de greu din simplul motiv că la un moment dat rămâi fără inspirație.

Când îți setezi blogul debordezi de idei și patos dar după 10 articole îți pierzi originalitatea.

Eu am experimentat toate domeniile scriiturii și atunci când mă lovește inspirația, scriu despre orice. Dacă vrei să vezi cum a pornit blogul meu, poftim povestea aici.

Ia un caiet și un pix ca să iei notițe, iar dacă cele 3 motive nu te fac să te răzgândești, ești gata pentru entry level.

 1. Unde este originalitatea, nene?

Am menționat mai sus că la un moment dat rămâi fără idei. Îmi aduc aminte că atunci când am început să scriu prin 2012 eram la liceu și scriam articole din viața de zi cu zi.

Pentru orice newbie în ale scrisului este mișto prima lună iar apoi epuizezi resursele. Începi să îi copiezi pe alții care au mai mult trafic pe blog și mai multă vizibilitate. Așa pierzi din esența blogului în primă fază.

Mi-am tratat blogul mult timp ca pe un diary. Am citit de curând niște articole și m-am decis să fac curățenie prin articole căci erau super cringe. Eram un fel de Taylor Swift în blogging.

Sfat: Dacă vrei să descoperi dacă ești bun la Storytelling sau Copywriting, uite aici o tipă mișto ce te poate ghida.

2. Criticii sunt deghizați în oameni normali

Eu scriu din clasa a4a, de fapt mi-am început mâzgâlelile pe atunci. Când mi-am dat seama că vreau să scriu și mai mult, am aplicat la concursuri de jurnalism, am scris continuu la revista liceului și mi-am publicat primul short story.

Când am început să am mai multă audiență am primit și hate-ul care mi se cuvine. În 2012- 2013 nu exista încă ideea unui blog personal iar când mi-am așternut gândurile aolescenței am avut parte și de hate. Nu mult dar cât să mă dezarmeze să nu mai continui cu scrisul.

Îmi făcusem curaj și îmi creasem o pagină de Facebook iar o fostă al unui fost își expunea critica mai întâi de pe contul ei iar apoi de conturi străine. Oamenii se hrănesc din petty things, ține minte asta. Nu da înapoi precum un crab așa cum am făcut eu.

SFAT: Scrie, scrie și iar scrie. Bullying-ul digital este criticul etern din social media.

Ca și în viață, trebuie să înfrunți realitatea cu capul sus. Nu trebuie să scrii ca x și z, ci trebuie să scrii ce te împlinește personal. Ia exemplu pe cei de la Subcarpați care fac muzică opusă trendului.

3. Blogul va deveni un jurnal

Inevitabil am făcut asta și încă mai fac asta. Scriam înainte cu prea multe detalii iar acum scriu multe articole cu inspirație din viața de zi cu zi. Am scris despre inima mea frântă, despre foști care meritau mai mult sau mai puțină atenție și cât și detalii despre viața adolescentină. Cum crezi că au început telenovelele?

sfat: Dacă vrei sa te eliberezi de sentimentele care te macină, scrisul este catalogat ca metodă psihologică de reconciliere cu sine.

Concluzia este că scrisul este un experiment cu mixed feelings. Dacă nu te-am speriat până acum, ești pe drumul cel bun. Spor la scris!

4 comentarii

 1. răscolind prin blogul tău… am observat că e un mic „bazar”… și dacă tot spuneai de critici, oameni simpli… eu consider că demotivarea e singura cauză pentru care renunți la blog. lipsa de inspirație, nu cred. de scris se găsește :))
  fain, al tău!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Buna, micul meu bazar oferă câte un articol pentru sufletul fiecărui rătăcitor 🙂 Demotivarea este un factor important ce poate împiedica procesul de creație ( poți sa fii tu un izvor nesfârșit ).

   Apreciază

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.