Mix de licean și student


Timpul trece iar oamenii se maturizează.

Facebook-ul este o modalitate de a-ți arăta ce făceai într-o anumită perioadă. De exemplu, mi-a arătat de curând că în perioada asta ori absolveam clasa a12a (acum 6 ani) sau că eram pe treptele pe facultății cu diploma de studentă (acum 3 ani).

sursa: giphy

Mă uitam la eu de atunci ca liceană și eu ca studentă. Fizic nu este o mare diferență, bine eram un pic mai subțirică decât sunt acum, dar ce femeie ar recunoaște asta?

La liceu am fost în vânătoarea de note , să am medii mari că așa cerea societate ca să ajung la o facultate bună. Acum dacă te gândești bine, ce facultate mai este bună, în era schimbării și a vitezei?

Avocatură, sănătate, poliție, armată, IT, inginer, arhitect? Totul depinde de cât de bun ești și de cât noroc ai în ziua aia. Restul vine de la sine.

Ce nu ți se explică ție ca viitor student este că există un filtru natural și nu contează ce carieră îți alegi ci să nu fii pleava din ciur.

Oamenii dezvoltă ură și concurență, pentru ce? Pentru niște note și un statut pe care copilul ăla nu și l-a dorit..

Hai să îți dau un exemplu concret.

sursa: giphy

Aveam un coleg de clasă care a fost transferat prin clasa a10a, un tip zâmbitor cu capul în nori și care dormea la ore. Abia ce a avut medii de trecere, era paralel cu toate materiile. Dar a luat BAC-ul cu notă de trecere și acum are propria afacere la care lucra să o patenteze din liceu. Iar noi plebeii încă ne făceam griji de cum ne îmbrăcăm la bal.. Și este încă în România.

Alt exemplu:

Un coleg foarte talentat, bufonul clasei de obicei, îl ducea capul dar nu își dădea silința. Acum este arhitect în capitală și îi merge bine deși proful de istorie a zis întotdeauna că este o catastrofă.

Sau un alt exemplu și mai bun:

Colega care era foarte talentată la scris, la a face un eseu amănunțit (îmi aduc aminte că profu’ de română a întrebat-o de vreo câteva ori de unde a copiat) și de a avea un vocabular bogat.

Întotdeauna afirma cu pasiune că modelul ei în media era Andreea Esca. Colegii de clasă o tachinau pe tema asta.

Acum este prezentatoare la Observator și își iubește locul de muncă, a fost la lansarea de carte al idolului ei și s-a căsătorit cu iubirea ei din liceu. Să nu mai zici că sunt oameni care chiar pot avea tot ce își doresc.

Ce vreau să zic este că nu trebuie să fii motivat ca să ajungi undeva pentru că acolo a reușit fiul lu’ vecina și acolo ai succes garantat. Dacă nu încerci să îți urmezi pasiunea și să faci ce îți place, ajungi la o decepție pentru că nu ți-a ieșit combinația precum cutărescu.

Ori îți urmezi instinctul și realizezi ceva din pasiune ori ajungi să regreți că nu ai realizat multe lucruri și nu mai ai timpul necesar..

Pentru că vin copiii, rata la casă, responsabilitățile de adult ..

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.