#trip tip:Pe picior de an nou


Salut,

Revin după o pauză de aproximativ 3 luni, timp în care am muncit și în care mi-am schimbat domiciliul. Ați văzut bine. Schimbarea domiciliului s-a produs în.. tobele, vă rog!.. în Anglia, mai exact Northampton.

Dacă dai un search pe Google, vei constata că Northampton este ca dimensiune cât Iașiul.Frumos, boem dar foarte aglomerat.Iubitori de arhitectură vor descoperi o portiță spre Rai în orașul ăsta.Predomină verdeața și casele din cărămidă.

northampton_pointers.png
sursă: Google
northampton-market.png

sursă: Google

Dar este frumos și liniștit. Nu ai de ce să îți fie frică de ce să ieși pe stradă la ora 2100. Ca să fiu sinceră,nici nu prea am ieșit la ore târzii dar polițiștii patrulează regulat în civili cât și cu mașinile de poliție.

Am întâlnit persoane din Ghana,Zimbabwe,Germania,Lituania,Letonia,Polonia ș.a.m.d. Dar știi care e frumusețea locului? Că oamenii, fie că le place sau nu, se respectă.

Viața nu este atât de scumpă în Anglia pe cât se vehiculează în presă.Spun cu mâna pe inimă că am achiziționat cam tot ce mi-am dorit. Electronicele sunt mult mai ieftine decât în România iar mâncarea de asemenea.Se vehiculează magazine precum Sainsbury,Lidl,Aldi,Iceland,Asda sau Tesco. Am fost în toate magazinele menționate și nu pot să zic că una e mai scump și altul e mai ieftin dar..în Lidl se găsesc lucruri faine și ieftine iar în celelalte magazine se găsesc atât produse ieftine cât și produse scumpe.

Majoritatea cumpărăturilor de bijuterii sau de electronice am făcut-o pe internet pe Amazon pe Ebay, varianta UK. Cred că foarte curând o să devin o shopaholică.

O lecție importantă pe care am învățat- o aici, este valoarea timpului. Eu lucrez ca agent de recrutări, iar programul meu include cam vreo 10 ore de muncă de la ora 8 dimineața. Intervievez oameni și le găsesc de muncă, iar apoi mențin comunicarea între CLIENT și EMPLOYEE. Mai pe scurt, sunt un fel de mediator doar că le găsesc de muncă, le procesez date și ore iar apoi îi plătesc.

O adevărată aventură, nu?

O chestie enervantă aici este că.. magazinele se închid foarte devreme, după ora 1730. Iar eu, care termin după ora 1730, nu am nicio posibilitate să îmi delectez privirea cu vitrinele cu haine sau chestii fancy. Totul rămâne pentru weekend iar în weekend,lumea îți este prea dragă în pat,sub pilotă iar lenea te trage de celălalt picior.

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.