Cu accentul pe M, de la moldoveni


13509340_1086545258087218_1048636242_o
Momentul ăla când Andrei Ciobanu îți răspunde după aproximativ o oră.

*Îi mulțumesc lui Andrei Ciobanu pentru feedback și datorită lui,mi-a venit ideea măreața (tobele,vă rog!) să scriu despre moldoveni. *

Noi ăștia din Moldova suntem o sumă de contradicții.

Spune-mi,când ai avut curajul să te pui cu un moldovean la o băută?Dar stai,ultima oară când ai făcut asta,te- ai făcut turtă,ai început să cânți „bun e vinul ghiurghiuliu” și ai căzut lat.

Sau te-ai luat vreodată de accentul unui moldovean?Dar stai,nu ai reușit să faci pentru că ai primit un” pleacâ uăi, câ îț’ rup chișioarili, mai du-ti-n chizda mă-tii.”

Nu fac discriminare nici vreo clasificare ci doar mă amuz copios.

Nu mă înțelege greșit,nu râd de tine ci râd cu tine,pentru că despre noi(moldovenii),circulă o grămadă de povești,unele plăcute și altele mai puțin plăcute.Doar deviza moldoveanului,indiferent de circumstanțe,sună cam așa:” Viața-i scurtă. Dacă tot n-o putem lungi, hai sa o facem lată!”

Este foarte amuzant când un bucureștean te întreabă,cu un accent din ăla de om civilizat,(nu ca noi ăștia din provincie! :)),dacă în orașul X,avem mall.”Dude,avem McDonalds,avem aeroport,avem mall,avem hoteluri,avem de toate,go fuck yourself!”.Sau când,te întreabă mirat dacă există busuri,and you are like „Wtf,bro?”

Și în istorie ne-am descurcat foarte bine.Ploieștenii știu că „voi moldovenii ați fost asupriți de ruși” dar nu degeaba capitala a fost mutată la Iași.

Dar să lăsăm moldovenii(masculii alpha),căci de altfel, juma’ de țară e împânzită de ei.

Moldovenii mănâncă cel mai bine, să mor dacă am mâncat  în Ardeal cum mănânc acasă, moldovencele sunt frumoase foc, și au spiritul umorului, ieșit din comun!Vrei o viață spontană? Dă-i cu moldoveancă :)) ,căci „cu fimeia ti porţi cu grijî, cu moldovianca ti porţi cu fricî”.

Bă, da’-mi place de ele. Beau cot la cot cu băieții  iar când au bebe, ioc mai mult de-o bere/două, rup în pat (sorry, dar se știe!), fac o mâncare de-ți lingi și degetele ( îți fac niște cozonaci și sarmale de le pupi și tălpile), sunt în stare să-l rupă și pe dracu’-n două la nevoie.. Ce poți să vrei mai mult? :))))Se încinge atmosfera „oleacă” când sunt ele prin preajmă.

Și dacă tot a venit vara și te duci la un show de stand-up al lui Bordea,Micutzu sau Andrei Ciobanu,să știi că ai „gustat” din umorul moldovenesc. 😀

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.