Omul și Ramona


Am fost librar și am întâlnit diferiți oameni ce veneau în librărie pentru că voiau să își cumpere cărți sau veneau de dragul de a sta la taclale în liniște pe Facebook sau pe WhatsApp.

Fetișoarele date cu glos nude,îmbrăcate după ultima moodă și cu un litru de parfum date iar băieții cu freze ce își iau zborul (pe bune!),cu Iphone-ul la vedere și cu cele mai skinny  haine posibile.Dar e ok,gusturile nu se discută!

Articolul nu e despre haine ci despre cultură generală,despre lene și despre tendința ta/a mea/a tuturor de a judeca.Ei cum, așa bine..

Și tu ai judecat-o ultima oara pe tanti Mița de la 3 că își scutură covorul plin de păr de pisică și noroi exact la tine în balcon.

Sau l-ai judecat pe vecinul de la parter,că are un scuter care sună exact ca un tractor când îl pornește și..te trezește când îți e somnul mai dulce.Știu cât de bun e somnul! 🙂

Când oamenii pășeau în librărie,îmi imaginam ce povești au cei care erau nostalgici,triști,melancolici,obosiți sau cei care mai arătau puțin respect după o zi plină și frustrantă la muncă.

Au fost situații în care am putut ajuta cu succes oamenii și situații când nu..dar cel mai amuzant moment era când oamenii vedeau bestseller-ul lui Andrei Ciobanu (da,tipul ăla de la radio!).Ei,care bestseller.Ăla cu Suge-o Ramona! Nu îmi sări în cap căci nu am înjurat pe nicio Ramonă. 😀

Știi ce e amuzant?

Că oamenii aceia care sunt contrariați, de fapt, ascultă matinalul lui Sergiu și Andrei de la KissFm,Andrei fiind autorul cărții.

Amuzată,îmi aduc aminte că venise un bătrânel și văzând titlul cărții și-a făcut cruce și stupefiat mi-a zis:”Domnișoară,eu vă respect meseria, dar oamenilor ăstora nu le e rușine?”Am vrut să îi spun de fapt despre ce e vorba,dar nu mai era cazul să mai insist.

Cartea este un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Nu este o carte grea ci o carte de savurat în decursul unei zile,cu un cocktail în mână și lenevind la soare.Sunt amintirile(mai mult sau mai puțin adevărate)ale unui tip, cu un simț al umorului bine dezvoltat,de unde reies concluzii bine conturate asupra relațiilor,spuse „pe românește”.Asta nu înțeleg oamenii,că nu tot ceea ce citim trebuie tratat serios și mot-a-mot.

Dacă o să cumperi vreodată cartea și vrei să o dai în dar, trebuie să ai grijă la reacțiile celor din jur și să nu „rănești” egoul cuiva.

Dragă Andrei,când scoți al doilea volum, să trimiți și un manual de utilizare și înțelegere pentru că oamenii au început să creadă, că le înveți progeniturile,perversiuni sexuale-nu e ca și cum preaiubitul Goagăl servește informații detaliate zi de zi progeniturile.

Dar alde tanti și alde nenea care mi-au pășit pragul în librărie, nu știau că sunt un om al Literelor și că la angajarea am fost supusă la un test de cultură generală,ca să vadă ce e de capul meu. 🙂

De ce îți zic asta?Pentru că am trecut printr-o situație penibilă în care se aplică zicala să „judeci o carte după copertă”.

Nu dau nume doar că mă așteptam ca oamenii până în 40-45 de ani să aibă o deschidere spre umor și nonconformism dar…

Am primit o ditamai polologhia despre faptul că „nu sunt o fată întreagă cap și că nu se face cadou o carte precum Suge-o Ramona!”.Că este o carte de perversiuni sexuale.

Așa că,dragă Andrei,când mai treci pe la Galați,cu stand-up-ul sau cu lansarea de carte,o să fac tot posibilul să o aduc și pe persoana aia ca să vadă cu ce se mănâncă „Suge-o Ramona!”.

5 comentarii

  1. Ha ha .Eu sunt fata si am citit cartea , foarte frumoasa , usor de citit dar pentru cine nu o intelege deageaba o citeste .Andrei a recunoscut ca nu e 100% adevarata !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. But imagine if you added some great photos or videos to give your posts more, „pop”! Your content is excellent but with images and clips, this website could definitely be one of the most beneficial in its niche. Very good blog!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.