Ce înseamnă facultatea?


Am absolvit,în stil românesc.

Cursul festiv a fost nesatisfăcător,am așteptat o oră fotograful și încă o oră până s-a amenajat sala.Aglomerație,haos,foarte multă căldură.Începeam să transpir,să mi se lipească părul de tâmple,să mi se lipească scaiul de la robă de dres,oba era prea lungă și de o calitate îndoielnică iar toca îmi cădea din cap :))

Să nu uit să adaug că mai era și decana care nu a putut sosi și le-a interzis profilor să nu vină pentu că s-a simțit ofensată.Unde s-a mai pomenit o situație penibilă ca asta?

Well,nu știu.Dar să îți zic sincer..nu am învățat nimic la facultate.Profesorii sunt plictisiți,predau cu silă iar examenele se dau de multe ori pe ochi frumoși.

Puțini mai sunt cei care fac cu dăruire meseria aceasta.Pe de o parte,îi înțeleg pentru că salariile sunt mici iar recompensa nu este pe măsură dar pe de altă parte…dacă nu te simți în stare să predai,nu aplici pentru jobul ăsta.

De exemplu,eu am făcut modulul psihopedagogic până în anul 2 de facultate.Iar apoi,o profă de engleză m-a făcut să urăsc predatul și am renunțat.Nu am vrut săfac doar de dragul de a avea o diplomă dar să nu am chemare pentru așa ceva.

Am văzut foști colegi care sunt mândri de facultatea terminată și că le pare rău că anii s-au dus așa repede.Dar eu..de abia aștept să termin.

De ce?Pentru că nu am învățat nimic propriu-zis.Am învățat doar pe cont propriu din activități extracuriculare,din plecări și proiecte.În rest,facultatea mea,pregătește studenții doar pentru profesorat indiferent dacă ai aplicat pentru modulul psihopedagogic sau nu.Oameni buni,nu învățăm toți să ascultăm niște mucoși care nu îți oferămăcar respectul cuvenit. 😦

Iar oamenii pe care i-am întâlnit mi-au dovedit că nu mai există speranță pentru prietenii necondiționate.Suntem prieteni până în momentul în care ai ceva e oferit și „nu îi faci de rușine pe stradă”.

Deci,cum a fost facultatea în câteva cuvinte?Plictisitoare,neinteresantă,dezamăgitoare și cu oameni fără valoare.

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.