Ce înseamnă facultatea?


Am absolvit,în stil românesc.

Cursul festiv a fost nesatisfăcător,am așteptat o oră fotograful și încă o oră până s-a amenajat sala.Aglomerație,haos,foarte multă căldură.Începeam să transpir,să mi se lipească părul de tâmple,să mi se lipească scaiul de la robă de dres,oba era prea lungă și de o calitate îndoielnică iar toca îmi cădea din cap :))

sursa: Giphy

Să nu uit să adaug că mai era și decana care nu a putut sosi și le-a interzis profilor să nu vină pentu că s-a simțit ofensată.Unde s-a mai pomenit o situație penibilă ca asta?

Well,nu știu.Dar să îți zic sincer..nu am învățat nimic la facultate.Profesorii sunt plictisiți,predau cu silă iar examenele se dau de multe ori pe ochi frumoși.

Puțini mai sunt cei care fac cu dăruire meseria aceasta.Pe de o parte,îi înțeleg pentru că salariile sunt mici iar recompensa nu este pe măsură dar pe de altă parte…dacă nu te simți în stare să predai,nu aplici pentru jobul ăsta.

De exemplu,eu am făcut modulul psihopedagogic până în anul 2 de facultate.Iar apoi,o profă de engleză m-a făcut să urăsc predatul și am renunțat.Nu am vrut săfac doar de dragul de a avea o diplomă dar să nu am chemare pentru așa ceva.

Am văzut foști colegi care sunt mândri de facultatea terminată și că le pare rău că anii s-au dus așa repede.Dar eu..de abia aștept să termin.

De ce?Pentru că nu am învățat nimic propriu-zis.Am învățat doar pe cont propriu din activități extracuriculare,din plecări și proiecte.În rest,facultatea mea,pregătește studenții doar pentru profesorat indiferent dacă ai aplicat pentru modulul psihopedagogic sau nu.Oameni buni,nu învățăm toți să ascultăm niște mucoși care nu îți oferămăcar respectul cuvenit. 😦

Iar oamenii pe care i-am întâlnit mi-au dovedit că nu mai există speranță pentru prietenii necondiționate.Suntem prieteni până în momentul în care ai ceva e oferit și “nu îi faci de rușine pe stradă”.

Deci,cum a fost facultatea în câteva cuvinte?Plictisitoare,neinteresantă,dezamăgitoare și cu oameni fără valoare.

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.