#trip tip: Când mergi în București?


Am prins microbul de a călători în scopuri caritabile după experiența de Erasmus și am zis să continui cu Bucureștiul. Știi când ai un crush pe o persoană și simți că îl are pe vino-ncoa? Așa a fost Clujul pentru mine. Dar Bucureștiul a fost opusul, ca un blind date organizat de niște prieteni binevoitori.

Bineînțeles că nu am pornit cu ideea că doar nu o să mi se întâmple mie, căci mai sunt mii de oameni care vin și pleacă din capitală.

M-am înșelat.

Cele șase ore de la Galați spre București nu mi-au tăiat avântul, chiar m-au făcut mai nerăbdătoare pentru proiectul din care aveam să fac parte. Așteptări ca la Erasmus deși evenimentul a durat doar 2 zile. Un ghiozdan plin, cu cartea în mână și laptopul la purtător. Echipamentul de începător al unui proaspăt student.

A doua zi a fost foarte interesantă, am mers cu metroul pentru prima dată și nu m-am pierdut pe drum. Evenimentul a avut loc la Biblioteca UPB din cadrul Universității Politehnice din București. Tema proiectului a fost în legătură cu Tehnicile Psihologice de Influențare Pozitivă susținută de Gecob Training și Asociația Junii.

Tehnicile subtile de influențare pozitivă, fac parte din conceptul de dezvoltare al psihologiei experimentala si își au rădăcinile in Psihotronie. Învățarea lor a fost in primă fază interzisă în cercurile decizionale apoi susținută în faza secundară. Practic se devaluează o informație controversată.

De asemenea în cadrul evenimentului s-a explicat cum și unde aplicăm și pe cine influențăm.

1. Tehnica psihologiei inverse.
Ce spui? Cum spui? Cand spui? Continutul, Modalitatea de prezentare si alegerea timpului.

2. Tehnica suprapunerii emoționale
Ce simt? Când simt? De ce simt? Simt mai mult? Îi oferi adversarului „bucuria” de a recepționa mai multe emoții simultan.

3. Tehnica supralicitației
Ce prezinți? De ce prezinți într-un anumit fel? Cum îi faci pe oameni să creadă?

4. Tehnica Infinitului
Cum gândesc? La ce ma gândesc? Cum impun strategia in gânduri?

5. Tehnica minciunii cu algoritm
Algoritmul îl poți vedea si înțelege. Minciuna nu. Cum recunoaștem minciuna?

6. Tehnica senzitiv psihotronică
Ce îl lași să simtă pe adversar? Când îl lași să simtă? Cum îl influențezi?

7. Tehnica Mirajului PsihoCognitiv
Ce aude și ce simte adversarul tău? Aplicarea tehnicilor subtile de influențare in relațiile inter-umane și media


8. Cum reacționează diferiți subiecți verbal si non-verbal după ce sunt expuși celor 9 tehnici subtile de influențare?


9. Învățarea in timp real a tehnicilor prin aplicare 1 la 1

Mai multe informații și materiale se găsesc pe pagina evenimentului aici.

Cursul s-a desfășurat până la ora șase seara, timp pe care nu l-am putut petrece descoperind orașul. Dar s-a meritat datorită informațiilor primite, utile pe viitor. A fost emoționant să mă reîntâlnesc cu foști colegi din Erasmus cu care am depănat amintiri dar a fost interesant să colaborez cu oameni noi.

Dar când totul este prea frumos..

Ultima zi de proiect s-a anunțat ca fiind o zi scurtă, eram foarte entuziasmată dar și tristă că evenimentul se încheie. Mi-am luat ghiozdanul și am pornit-o la pas spre metrou. Oameni la fel de somnoroși ca și mine, oameni ce încercau să se trezească dintr-un somn mai adânc decât al Frumoasei Adormite.

După patru stații, am coborât la destinație și am urmat instrucțiunile de pe Google Maps. Mai aveam 5 minute de mers până la facultate, 5 minute în care timpul s-a oprit și s-au întâmplat următoarele:

Am pus pauză la Google maps ca să răspund la telefon.

Am vorbit 10 secunde la telefon, iar apoi cineva s-a teleportat de nicăieri, mi-a dat peste mână și mi-a luat telefonul.

Am fost jefuită în plină zi în București.

Cred că mi-am luat cel mai mare mindfuck posibil, nu știam dacă să mă îngrijorez sau să plâng, am rămas înghețată vreo câteva secunde până să reacționez.

Ce a urmat?

I-am sunat pe părinți să le zic că sunt în regulă, am suspendat abonamentul la telefon și am bocit o zi întreagă de frustrare. Acum când trebuie să mă întorc în București pentru orice fel de activitate, chiar și transferul pentru aeroport, am inima strânsă până ajung la destinație.

12 comentarii

  1. Bucurestiul e o jungla in care e tare greu sa mai intalnesti ceva cat de cat uman! :)) De cativa ani de cand stau pe acolo si tot nu m-am putut invata cu metehnele lor.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Imi poti da un exemplu de meteahna? Eu inca nu stiu la ce sa ma astept de la ei. Stiu ca sunt foarte reci si nu au simtul umorului,aaaa, si sunt disperati sa faca bani sau paranoici ca oricine nou ar intra in viata lor ar vrea sa-i insele/fure.

      Apreciază

Lasă-ți amprenta aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.